Boyslove (BL) Nedir? Yan Etkileri Nelerdir?

BL yani Boys Love, iki erkek arasındaki romantik ilişkileri konu alan edebiyat/dizi/sinema yapımlarına verilen isimdir. Mangalarda bu karşımıza shounen ai/ yaoi olarak çıkar. Hikayenin merkezinde yer alan hikaye, bu iki erkeğin duyguları üzerine kuruludur.Her ne kadar bu durum bazılarına garip gelse de BL türünün takipçileri dünyanın her yanında adeta çığ gibi büyümektedir!

boyslove

BL denince akla ilk gelen şüphesiz Asya yapımı dizilerdir ama her fudanshi ve fujoshi bu yola shounen ai mangalarla düşüverir :)

BL DİZİLER ve OLMAZSA OLMAZLARI

1. Kızlardan Ya Nefret Edersiniz Ya da Onları Bağrınıza Basmak İstersiniz

Bu söylediğim aksi kanıtlanamaz bir karinedir.. Zira kızlar ya esas çiftimizin arasına girmeye çalışan uyuz olunası bir karakterdir ya da sevimli mi sevimli, çiftimize tam gaz destek veren hatta daha en başında onları shipleyen deli dolu biridir. Fujshilerin dizideki temsilcisidir adeta!

2)Dizide Mutlaka Bir Yan Çiftimiz Vardır 

Hatta bazen esas hikayeden ziyade bu çifti sever, onları daha çok görmek istersiniz. Şayet bir Tayland dizisi izliyorsanız birden fazla yan çift bile görebilirsiniz.( İyi bir çocuk olursanız Noel Baba'yı görebilirsiniz gibi bir şey oldu bu da.)

3)Tsundere Karakterler Her Yerde

Pek çok dizide başrol karakterlerden biri ağır tsundere tiptir. Bu, olaylar ilerledikçe sizi saç baş yolduracak raddeye getirebilir!
Tsundere, içinde adeta pamuk şekeri gibi sevimli, utangaç, çekingen kısaca kedi gibi uysal bir şeyken romantik anlarda duyguları yüzünden paniğe kapılıp karşısındakini tırmalayan çok sevimli ama bir bir o kadar da çileden çıkaran karakterlerdir.
Ben şahsen tsundere tiplere bayılıyorum uwuu

4)BL Dizileri İzleyen Her 10 Kişiden 9'u Erkekleri Erkeklerle Shipler

Her şeyin azı karar çoğu zarar derler. Aynı durum BL'ler için de geçerli. Eğer kendinizi bir kere bu büyülü dünyaya kaptırırsanız bu sizde geri dönüşü olmaz bazı hasarlar bırakır. Artık etrafınızdaki yakışıklı erkelere potansiyel sevgili gözüyle değil de evladına eş arayan anne gözüyle bakmaya başlar; etrafınızda potansiyel (kime göre neye göre orası da ayrı tabi) gay çiftler ararsınız.

5) Dilinize Yeni Kelimeler Kazandırırsınız

Bkz: shounen ai, seme, uke, seke...
Ama dediğim gibi BL izleyenler çoğunlukla bu evrene shounen ai/yaoi ya da wattpad bxb kurgularıyla dahil olduğu için çoktan bunların anlamını çözmüş olurlar.

Evet, burada bırakıyorum. BL'ler hakkında sizin söylemek istedikleriniz varsa hepsini yorumlarda görmek isterim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Keşfedenler İçin İzlenmesi Gereken 5 BL (BoysLove) Dizi Önerisi

İngilizce Altyazılı Dizi ve Film İzleyebileceğiniz Siteler (2020)