Yeni Keşfedenler İçin İzlenmesi Gereken 5 BL (BoysLove) Dizi Önerisi

Bugün elime ulaşan ders notlarımı virüs şüphesiyle gözlem altında tuttuğumuzdan mütevellit baktım boş zamanım var gideyim biraz bloglayayım dedim. Ne de iyiyi demişim değil mi? Canım kendim.

Bir önceki Boyslove (BL) Nedir? Yan Etkileri Nelerdir?  isimli yazımdan sonra bir izleme listesi de hazırlarsam muhteşem olur diye düşünüp buraya geldim. Özellikle çevirisi olanları listeledim ki benim gibi kıt ingilizcesi olan varsa anlamadığı şeyi izlemeye çalışıp çile çekmesin. Bir de son olarak şunu ekleyeyim, ben de henüz yeni başladığımdan toplasanız on on beş dizi falan izlemişimdir. Bu yüzden listenin kişisel deneyim ve izlenimlerime göre oluşturulduğunu unutmayınız.
İşte karşınızda mutlaka izlenmesi gereken boyslove / BL temalı diziler.

5) Addicted (Heroin)


Addicted heroin, 2016 yılında "Are You Addicted?" isimli romandan uyarlanan Çin yapımı web dizisi. Bana sorarsanız gelmiş geçmiş en iyi BL dizilerinden biri. İlk yayınını yaptıktan sonra dizi 10 milyon kez görüntülenmiş!! Dizinin ismi bile özel aslına bakarsanız.  Karakterlerin isimleri olan "Gu Hai" ve "Bai Luo Yin"  bir araya geldiğinde eroin anlamına gelen bir kelimeyi oluşturuyor Çince'de. (Buradan MorFansub' a teşekkürlerimizi iletiyoruz.) Dizinin ismi ise Addicted (bağımlı) ve Heroin ismiyle de biliniyor.

Gönül isterdi ki bir numaraya bu diziyi koyayım ama ne yazık ki ota boka sansür uygulayan Çin hükümetinin gazabına bu dizi de uğramış.İnsanı kendine aşık eden bir konusu olan bu güzelim  dizi, son üç bölümü yasaklandığından ve yayınlanmadığından olayların en olmadık yerinde bitiyor. Diziyi geçtim oyuncuların yan yana gelmesi bile yasaklanmış! Devamının gelmesi artık imkansızın da ötesinde bir şey böyle bir depsotlukta. Here U Are'da erkelerin memelerini pembe çiçekle sansürleyip bize bir smut okumayı nasip etmeyen meymenetsiz Çin'in bu sansürü bizi elbette şaşırtmadı ama üzdü ne yazık ki. Uyarlandığı novelin ikinci cildinin ingilizce çevirisine şuradan ulaşabilirsiniz. Her şeye rağmen izlenmeye değer bir dizi.

Dizinin konusu ise şu şekilde.

Babasıyla fakir bir mahallede hayatını sürdüren lise öğrencisi Bai Luo Yin 'in annesi yıllar önce ailesini terketmiş ve yakın bir zamanda da zengin bir adamla evlenmiştir. Evlendiği adamın Gu Hai isimli bir oğlu vardır ve oğlu ne babasını ne de babasıyla evlenen kadını affedemez zira annesi ölümle pençeleştiği dönemde babası bu kadınla ilişki sürdürmektedir. Babasının bu evliliği Gu Hai ile babası arasındaki gerilimi daha da arttırır ve en sonunda babası harçlığını da keserek oğlunu kovar. Bu koşullarda Gu Hai kaydını Bai Luo Yin'in okuluna aldırır ve ucuz mahallelerden birinde bir ev tutar. Başlarda birbirine tahammül edemeyen bu ikili zamanla yakınlaşır. Ama hala anne babalarının durumlarının farkında değildirler.


4)History Serisinin Enleri

HIStory, 3 sezondan oluşan birbirinden bağımsız yedi bl temalı mini diziyi barındıran Tayvan dizi serisidir. Parantez içinde her birinin bölüm sayısı yer alıyor.  Serideki dizerin pek çoğunu izlemiş birisi olarak söyleyeceğim acı ama gerçek bir durum var ortada. Tayvan dizerinde oyuncuk gerçekten berbat. Karakterler çok yapmacık, iğreti duruyor oyuncular üstünde. Ben başladığımda bari sonunu göreyim mantığıyla bitirdim pek çoğunu. Gerçi bu kişisel zevk meselesi. Ben sevmedim diye sizin de sevmeyecek haliniz yok. Gariptir çokça da hayranı var serinin, gerek Türk gerekse yabancı kitle bakımından.  (Hatta HIStory, Japon televizyonunda yayınlanan ilk Tayvan dizisi imiş. Çin, Japonya'ya baksa da ibret alsa keşke.)
Şimdi diyeceksiniz "madem sevmedin niye koydun o zaman listeye kardeşim", vallahi koskoca seriyi batırmış olsalar da içinde bayıldığı iki dizi var, onlara haksızlık etmemek için listeye aldım seriyi. Birisi Crossing the Line diğeri Make Our Days Count.

HIStory - 2017

- My Hero (4)
-Stay Away from Me (4)
-Obsessed (4)

HIStory2 - 2018

-Right or Wrong (8)


-Crossing the Line (8 




Muhteşem ötesi bir dizi. Bunu mutlaka ama mutaka izleyin. Gelmiş geçmiş en soft çiftlerden birisi buradaki çiftimiz. 

HIStory3 - 2019

-Trapped(20)


-Make Our Days Count(10)


İzledikten sonra günlerce kendinize gelemeyeceğiniz, çok ama çok özel bir dizi. Hikayesi ayrı karakterleri ayrı hissetirdikleri apayrı güzel bir dizi. Yine duygulandım. Gidip konusunu falan araştırmayın, spoi yeme olasılığınız çok yüksek. İzleyin diyorsam izleyin, güvenin bana.


3)Where Your Eye Linger

Tr çevirisi daha henüz tamamlanan ve pek de bilinmeyen dizilerden biri.
Where Your Eye Linger benim için en özel BL dizilerinden birisi. Kore yapımı olan bu mini dizimizde her bir bölüm 10-12 dakika sürüyor. Çok kısa ama bu kadar sınırlı sürede o duyguları, karakterleri öylesine güzel işliyorlar ki bu minicik süre içinde sizi hem ağlatıp hem de güldürebiliyorlar.
Dizide zengin ama şimarık bir çocuk ve çocukluğundan bu yana her zaman gölgesi gibi onu takip etmiş olan koruması arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Gerçekten tadı damağınızda kalacak enfes bir seri.

*iki gün sonra gelen güncelleme*
Son iki bölümü izlemeden önce yazmıştım yukarıdakileri, ama son iki bölüm hevesimi kursağımda bıraktı açıkçası. O kadar oldu bittiye gelmiş ki finali, yapmasaydınız da olurdu dedirtti. Zaten on dakikacık bir sey bölümler, birkaç bölüm daha çekip güzel bir final verselerdi keşke. Yine de izlenmesi gerekenlerden biri benin için.

2)Until We Meet Again


Until We Meet Again, oldukça popüler Tayland BL dizilerinden bir tanesi. Özellikle senaryosu onu diğerlerinden biraz daha ne taşıyor bana kalırsa. Hikayesi sizi hem hüngür hüngür ağlatacak hem de aşırı romantik sahneler yüzünden çığlık attıracak kadar güzel. Gelmiş geçmiş en sevimli uke de bu dizide bence. Tam bir kedi yavrusu! Hele bir de p'diiiin diyişi var ki anlatılamaz. Çok sevimli...
Hikayemiz, kavuşamadıkları için intihar eden bir çift ile onların reenkarne hallerinin hikayesi olarak iki koldan yürüyor. Ayrıca aşık olacağınız bir yan çiftimiz var burada!

1) 2gether The Series


Şu sıralar zirvede yer alan Tayland BL dizisi. Bu dizi de BL temalı bir romandan diziye uyarlanmış.Yanlış hatırlamıyorsam novelin Türkçe çevirisini yapan bir arkadaş vardı.
Dizide, çok yakışıklı ve etrafı sürekli kızlarla çevrili  olan Tine, bir erkeğin de ona kur yaptığını görünce paniğe kapılır ve bu çocuktan kurtulmak için kendine sahte erkek arkadaş ayarlamaya çalışır. Sahte erkek arkadaşı olmasını istediği kişi ise kampüsün en yakışıklı çocuğu olan Sarawat'ır.

Hikaye çok soft, oyuncular aşırı yakışıklı, müzikler desen güzel. Kaçırmayın izleyin. Tek sorun, finale doğru çok büyük beklentileriniz olmasın, "bu mu yani" dedirtecek kadar sönük bir finalle kapanış yapmışlar. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boyslove (BL) Nedir? Yan Etkileri Nelerdir?

İngilizce Altyazılı Dizi ve Film İzleyebileceğiniz Siteler (2020)