Yuri!!! On İce - Anime İncelemesi


Merhaba, bugün size harika bir animeyle geldim. Animemizin adı başlıktan da anlaşılacağı üzere Yuri on İce !!! Buna düşmeyen de ne biliyim yani...
Ben daha çok animenin bende hissettirdikleri üzerine konuşacağım, daha somut ve detaylı bir inceleme için teknik detayları mükemmel bir biçimde açıklamış olan şu yazıyı okumanızı öneririm: Artistik Hareketler Bunlar | Yuri!!! on IceSpor animesi olarak izlediğim ilk ve tek anime şimdilik Yuri on İce. Başka bir spor animesi izlememiş olmama rağmen şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki YOİ gelmiş geçmiş en iyi spor animelerinden birisi. O kadar büyük bir emek var ki bunu farketmek için sadece bir bölüm izlemeniz yeterli.

Yuri On İce Konusu

Yuri ilk kez katıldığı Grand Prix Artistik Pateni'nde finallere kadar çıkmayı başarmış ancak yarışmayı sonuncu olarak tamamlamıştır. Bu durum onu depresyona ve bıkkınlığa iter. O kadar ümitsizdir ki kendini yemeklere vurmaktan kocaman bir göbek bile yapmıştır. Yarışma sonrasında Japonya'ya, ailesinin yanına dönmüş ve ailesiyle birlikte kaplıcaları işletmektedir. Yuri profesyonel buz patenini bırakmayı dahi düşünecek kadar pes etmiş durumdayken idolünü, buz pateninin efsane ismi Viktor'u karşısında bulur.
Artık Yuri'nin tek bir hedefi vardır; altın madalyayı kazanıp Viktor'u gururlandırmak. Ve böylece ulusal yarışmalardan başlayarak adım adım Grand Prix'e giden bir macera başlar. 

Yuri bence özgün bir karakter değil :( 

Temelde yine " hemen hemen her japon yapımı animede olduğu gibi "hadi çok çalışalım ve amacımıza ulaşalım" teması var. Ana karakter yine fazlasıyla iyi kalpli falan. Her baş rolde olan kült haline gelmiş karakter özelliklerini Yuri'de taşıyor işte.

Animenin çok hareketli bir olay örgüsü olduğu söylenemez buna rağmen kendini izlettiriyor çünkü muazzam dans sahneleri var. Müziğinden koreografisine sanki gerçek anlamda profesyonel bir buz dansı izliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz Yuri On İce 'ı izlerken. Sonra bir de bakmışsınız tüm bölümler bitmiş. Ben bir günde on iki bölümü de izlemiştim ve sonunda gözüme kan oturmuştu.

Animeyle ilgili bahsetmek istediğim konulardan biri de türü. Konu olarak bir spor animesi olduğunu yukarıda söylemiştim. Türü ise "shounen ai". Beklentiyi çok yükseltmeyin ama. Çok az da olsa ufak ufak bazı sahneler serpiştirilmiş animeye, asıl vuruşu da final bölümde görüyoruz. Yine de ben ve benim gibi fujoshilerin kalp ritmini hızlandıran gözlerinden kalp çıkartan sahneler yok değil. Ama shounen ai sevmeyen birisi de rahatsız olmadan izleyebilir tüm bölümleri bana kalırsa.

Anime şimdilik sadece bir sezon. 2019 Eylül'deYuri On Ice: ADOLESCENE ismiyle Viktor'un gençliğini anlatan bir sinema filmi gösterime girecekti ancak bu tarih ertelendi. Ayrıca animenin de devam edeceği, ikinci sezonunun çekileceği ancak tam bir tarih kararlaştırılmadığı söyleniyor.

Yazmak için geç kalmışım sanki, izleyeli biraz zaman geçti üzerinden o yüzden tam anlatamadım, olduğu kadar artık. Tekrar izlediğimde gelip buraya editlerim yazıyı da.

Şuralara da her fanın bilmesi gereken bazı minik detaylar serpiştireyim:
Karşınızda John Camerom Mitchell ve Viktor. Aradaki benzerlik dudak uçuklatacak cinsten ama durun birisi daha var bilmeniz gereken: Evgeni Plushenko Evgeni Victoroviç Pluşenko, Rus buz patencisi. 2006 Olimpiyat şampiyonu, 2002 ve 2010 Olimpiyat ikincisidir. Yedi kez Rusya şampiyonu, dört kez Grand Prix Finalleri şampiyonu, yedi kez Avrupa şampiyonu, üç kez Dünya şampiyonudur. Sanırım mangaka Pluşenko hayranıymış, Bildiğiniz buradan kopyalamış Viktor'a yapıştırmış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Keşfedenler İçin İzlenmesi Gereken 5 BL (BoysLove) Dizi Önerisi

Boyslove (BL) Nedir? Yan Etkileri Nelerdir?

İngilizce Altyazılı Dizi ve Film İzleyebileceğiniz Siteler (2020)