İngilizce Öğrenirken Kullanmanız Gereken 5 Ücretsiz Uygulama

Uygulama mağazalarında ingilizce öğrenmek üzerine oluşturulmuş yüzlerce farklı uygulama bulabilirsiniz ancak dil öğrenirken sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek nitelikte olan uygulamaları bulmak bazen zor olabiliyor. Pek çok uygulama kullanmış ve hemen hemen hepsinin artısını eksisini bilen birisi olarak bu konuda bir yazı yazmaya karar verdim. İşte karşınızda size maksimum fayda sağlayacak ve ingilizce öğrenirken mutlaka kullanmanız gereken beş ücretsiz uygulama.

Musixmatch

Müzik dinlemek hepimizin vazgeçilmezi ve neredeyse hepimizin bir spotify hesabı var. Bu uygulama ile kitaplığınızdaki ya da Spotify’daki şarkıların sözlerini ve çevirilerine dinlediğiniz şarkıyla sekronize bir şekilde ulaşabilirsiniz. Çeviriler uygulamayı kullanan kişilerce yapıldığı için (premium özelliklerinden biri) arada sırada göze batan anlamsız çevirilere de rastlamak mümkün ama çok da büyük bir sorun değil bana kalırsa. Ayrıca premium üyelik için gözünüze batan, videolu, ansızın çıkan reklamlar yok, daha çok altta ince bir şeritte minik bir reklam alanı var uygulamanın. Şarjınızı da fazla harcamıyor. Anlayacağınız şarkı dinleme keyfinizi kat be kat arttıracak, öğrenmeyi gerçekten eğlenceli hale getirecek bir uygulama Musixmatch.

Voscreen

İngilizce öğrenmenin en eğlenceli yollarından bir diğeri de Voscreen. Bu uygulama 2014 yılında Deniz Dündar tarafından geliştirilmiş ve bugün bu alandaki en iyilerden biri haline gelmiş durumda. Uygulamada ingilizce filmlerden bir/birkaç cümlelik bir kesit geliyor ve kişi bunun Türkçe’sini ya da aynı anlama gelen bir başka ingilizcesini bularak çok aktif bir şekilde sahip olduğu bilgileri kullanıyor. Kesinlikle telefonunuzda olması gerekiyor!

Quizlet

Dil öğrenirken olmazsa olmazımız “kelime ezberleme” gibi zor ve zahmetli bir işi daha katlanılabilir hale getiren, kullanması kolay faydası olay bir uygulama Quizlet. Quizlet’te kendi çalışma kartlarınızı oluşturmanıza imkan sağladığı gibi diğer insanların oluşturduğu çalışma kartlarına da ulaşabiliyorsunuz. Üstelik kelimelerin telaffuzları da yer alıyor. Öğren, eşleştir, yaz, test, kartlar gibi farklı etkinlikler sayesinde sıkılmadan kelime ezberi yapabilirsiniz. Tek dezavantajı çevrimiçi bir uygulama olması. Çevrimdışı olarak uygulamayı kullanmak için premium üyelik gerekiyor.

İngilizce Hikayeler:Beelinguapp

Beelinguapp bir dil öğrenme mobil uygulamasıdır. Kullanıcıya aynı anda iki dilde bir metin göstererek çalışır ve kullanıcıların kendi dillerini referans olarak kullanmalarına izin verir. Yani bir yandan metnin ingilizcesini dinlerken bir yandan da türkçesini görme imkanınız olur. Ayrıca okuma hızını da belirleyebiliyorsunuz. Bu uygulamada da tek dezavantaj premium üyelik olmadan çevrimdışı uygulamayı kullanamıyor olmak.

En Kullanışlı İngilizce Sözlük: Sesli Sözlük

Sesli sözlük, ingilizce öğrenen kullanıcılar için en kullanışlı sözlük bana kalırsa. Kelimelerin anlamlarını, kelimenin geçtiği kalıpları, ingilizce tanımlamasını, kelimenin içinde geçtiği cümleleri ve üç farklı aksandaki telaffuzunu içeren muazzam bir sözlük uygulaması. Telefonunuzda kesinlikle olmalı.

İNGİLİZCE DİZİ İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN:İngilizce Altyazılı Dizi ve Film İzleyebileceğiniz Siteleri öğrenmek için tıklayın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Keşfedenler İçin İzlenmesi Gereken 5 BL (BoysLove) Dizi Önerisi

Boyslove (BL) Nedir? Yan Etkileri Nelerdir?

İngilizce Altyazılı Dizi ve Film İzleyebileceğiniz Siteler (2020)